Microsoft je jedna od najvećih tehnoloških kompanija na svijetu, koja je poznata po svojim inovativnim proizvodima i uslugama. U posljednjih nekoliko godina, Microsoft je predstavio mnogo noviteta koji su promijenili način na koji koristimo tehnologiju. U ovom članku ćemo se usredotočiti na top 10 noviteta Microsofta.

1. Windows 10

Windows 10 je najnoviji operativni sustav tvrtke Microsoft, koji je predstavljen u srpnju 2015. godine. Windows 10 je kombinacija najboljih značajki iz Windows 7 i Windows 8, a donosi i neke nove značajke. Windows 10 je brži, sigurniji i jednostavniji za korištenje od svojih prethodnika.

2. Microsoft Office 365

Microsoft Office 365 je pretplatnička usluga koja vam omogućuje pristup najnovijim verzijama Microsoft Office aplikacija, kao što su Word, Excel, PowerPoint i Outlook. Office 365 također uključuje OneDrive, servis za pohranu u oblaku, koji vam omogućuje pristup svojim datotekama s bilo kojeg uređaja.

3. Microsoft Surface

Microsoft Surface je linija tableta i prijenosnih računala tvrtke Microsoft. Surface uređaji su dizajnirani za produktivnost i mobilnost, a dolaze s Windows operativnim sustavom. Surface uređaji su popularni među poslovnim korisnicima i studentima.

4. Microsoft Teams

Microsoft Teams je aplikacija za timsku suradnju koja vam omogućuje da komunicirate s članovima tima, dijelite datoteke i surađujete na projektima. Teams je integriran s drugim Microsoftovim aplikacijama, kao što su Outlook i SharePoint.

5. Microsoft Edge

Microsoft Edge je web preglednik tvrtke Microsoft, koji je predstavljen s Windows 10 operativnim sustavom. Edge je brži i sigurniji od prethodnog Internet Explorera, a dolazi s nekim novim značajkama, kao što su Cortana integracija i mogućnost crtanja na web stranicama.

6. Microsoft HoloLens

Microsoft HoloLens je proizvod tvrtke Microsoft koji vam omogućuje da doživite proširenu stvarnost. HoloLens je nosivi uređaj koji projicira holograme u stvarnom svijetu, što vam omogućuje da interaktivno komunicirate s digitalnim objektima.

7. Microsoft Azure

Microsoft Azure je platforma za računalstvo u oblaku tvrtke Microsoft. Azure vam omogućuje da pokrenete aplikacije i pohranite podatke u oblaku, što vam omogućuje da skalirate svoje poslovanje bez potrebe za kupnjom i održavanjem vlastitih servera.

8. Microsoft Power BI

Microsoft Power BI je alat za poslovnu inteligenciju koji vam omogućuje da vizualizirate i analizirate podatke. Power BI je integriran s drugim Microsoftovim aplikacijama, kao što su Excel i SharePoint, što vam omogućuje da lako dijelite svoje analize s drugima.

9. Microsoft Dynamics 365

Microsoft Dynamics 365 je integrirana poslovna aplikacija koja vam omogućuje da upravljate svojim poslovanjem na jednom mjestu. Dynamics 365 uključuje aplikacije za prodaju, marketing, usluge i operacije, što vam omogućuje da učinkovitije upravljate svojim poslovanjem.

10. Microsoft Stream

Microsoft Stream je usluga za pohranu i dijeljenje videozapisa tvrtke Microsoft. Stream vam omogućuje da pohranite i dijelite videozapise s drugima, a također vam omogućuje da ih organizirate i pretražujete.

Zaključak

Microsoft je jedna od najvećih tehnoloških kompanija na svijetu, koja je predstavila mnogo noviteta koji su promijenili način na koji koristimo tehnologiju. Windows 10, Microsoft Office 365, Microsoft Surface, Microsoft Teams, Microsoft Edge, Microsoft HoloLens, Microsoft Azure, Microsoft Power BI, Microsoft Dynamics 365 i Microsoft Stream su samo neki od noviteta koje je Microsoft predstavio u posljednjih nekoliko godina. Ovi noviteti su namijenjeni da olakšaju naš život i učine nas produktivnijima, a sigurno će biti još mnogo novih noviteta u budućnosti.